Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bamses Billedbog 21

5. april 2006 af Henrik Østergaard

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Bamses Billedbog 21 billede

DR er nu omsider begyndt at sende Dansk Børne-TVs klassiker Bamses Billedbog ud på DVD, og det er stadig en fryd at se den stor bamse vælte kluntet rundt med røven i vejret og småmobbe sin ven Kylling

På dvd’en finder vi to afsnit af den gamle børneserie. Det første, med den underfundige titel ”Bamse og Kylling har fat i hver sin ende”, er fra 1989. Da serien så at sige var på sit højeste, hvor Bamse og hans yderst overbærende, mangeårige ven Kylling stadig var alene, med Søren Hauch-Fausbøll og Brian Patterson bag ”maskerne”. Altså fra før Teletubbie-klonen Ælling kom dumpende ind i de mest utidige øjeblikke og ødelagde det hele. Ikke at alt blev destrueret og gjort ligegyldigt da Ælling kom ind i billedet, og kald mig bare nostalgiker, men alt var heller aldrig det samme igen.

Men den første er altså uden Ælling, så det her er klassisk Bamse & Kylling. Tilmed så klassisk at vi får en lille godbid i form af en fortælling om den så velkendte Willy Rap (som siden også blev skubbet ud af serien, for at gøre plads til mere tuttenutte-tid med Ælling, velsagtens!) Og Willy Rap er jo som bekendt, som Bamse gør os opmærksom på, ikke en lille bitte Kylling men en lille bitte And. Og ind træder så en lille bitte Kylling. Nemlig ingen andre end Bamses ejegode ven Kylling, som altid ihærdigt forsøger at få bare en nogenlunde stille og rolig hverdag til at gå med hans smånarcissistiske ven, vores allesammens indre møgunge, Bamse. For det er jo sådan at Kylling er det som vi alle ønsker vi kunne være, og Bamse er det som vi mere bare ikke kan lade være med at være. Denne gang har de lidt svært med det der at dele. Selvfølgelig mest Bamse, der altid formår at vende det hele på hovedet. Oftest til sin fordel selvfølgelig. Og så er han i en gemmelegs-scene præcist så kært nederdrægtig som kun en stor, gul Bamse kan være det. Oven i hatten får vi tilmed en det herlige sangnummer ”Yd, Yd, den lyd, det er Kyllings Ormefryd”. Sunget af Bamse, akkompagneret af Kylling.

Det andet afsnit, som er fra 1995, er af lidt lavere kvalitet. Men også kun lidt. Primært på grund af den enerverende Ælling (ja, jeg kan ikke udstå den, hvis det ikke var gået op for dig), som her gør sin første entré i serien. Dén fjerbeklædte baby er en forstyrrelse i perfektionen. Et eksempel på alt hvad der er glat med Børne-TV i dag, hvor alt helst skal være så tuttenuttet nusset lusset tæt kvalmestadiet så overhovedet muligt. Man ved dog man har med kvalitet at gøre, da vi får leveret en udsyret eventyr-fortælling med Bamse og Kylling i prinsessekostumer! Og så er der selvfølgelig bare den herlige titel på afsnittet: ”Bamse Dyregod og Knud Kylling”. Her leger Bamse og Kylling dyrlæger i fremmede lande, og så må de selvfølgelig redde det fremmede dyr Ælling, der siger underlige lyde, da det tilskadekommen humper forbi og trænger til hjælp.

Ekstramateriale er der absolut intet, og det må siges at være lidt tyndt kun at lægge 2 afsnit på dvd-udgivelsen. En fedtet udgivelse DR altså her er disket op med, men det fjerner bestemt ikke kvalitetsstemplet fra selve indholdet i denne fremragende børneklassiker fra Fjernsyn for Dig's gemmer.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Bamses Billedbog 21
Original Titel: Bamses Billedbog 21
Premieredato: 21. februar 2006
Instruktør: Kathrine Hauch-Fausbøll
Skuespillere: Søren Hauch-Fausbøll, Lars Bom, Brian Patterson, Joan Bentzen
Spilletid: 53 min.
Selskab: Danmarks Radio
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...